Desert papanasi la cuptor

de oanapl in Prajituri, 18 Iun 2021 | 7279 vizualizari

 

Nouă ne plac foarte mult papanașii, dar de această data m-am gândit să pregătesc o variantă mai sănătoasă, la cuptor. Trebuie să recunosc că nu sunt la fel de gustoși precum cei prăjiți în ulei, dar cu siguranță sunt mai sănătoși. Au ieșit un pic mai uscați deși am pus mai puțină făină decât de obicei, iar aluatul era puțin mai lipicios în momentul în care am modelat papanașii.

 

INGREDIENTE

  • 550 g brânză de vaci
  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 50 g zahăr
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • Esență de lămâie
  • făină pentru lucru
  • pentru servit:
  • dulceață după gust (eu am folosit de cireșe, productie proprie)
  • smântână
Portii: 11
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert papanasi la cuptor:

Într-un castron se pune brânza fărâmițată, apoi se adaugă sarea, esența de lămâie si ouăle. Se amestecă până se omogenizează compoziția (eu am mărunțit-o cu ajutorul unui mixer vertical), apoi se adaugă treptat făina cu praful de copt și se frământă cu mâna, până se obține un aluat puțin lipicios, care se dă la rece pentru jumătate de oră.

 

Se împarte aluatul in 11 bucăți mărișoare, pentru papanași și 11 bucăți mai mici pentru moț.

Bucățile mici se modelează în formă de bilă, cele mari se rotunjesc, se turtesc și cu ajutorul degetelor se formează la mijloc o gaură pe care o largești ușor.

Se tapetează tava de copt a aragazului cu hârtie de copt și se așează papanașii la distanță, deoarece vor crește destul de mult la copt.

Se servesc papanașii calzi, cu smântână și dulceață.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert papanasi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

ieri la 14:48

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

Feta saganaki - Rețeta de aperitiv grecesc

pe 16.05 la 13:49

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert papanasi cu smantana si dulceata de visine